Itinerari Natural a l'Entorn del Riu Fluvià

L'itinerari natural a l’entorn del riu Fluvià és un espai de gran bellesa natural i paisatgística, a on es van succeint les zones conreades de camps de fruiters i les zones de vegetació més autòctona amb la pròpia dels marges del riu. La totalitat de l’espai està inclòs en l'àmbit del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. L'itinerari pretén posar en valor i permetre la contemplació d'un lloc poc conegut de gran valor paisatgístic i natural.

Iniciarem la ruta a la nova oficina de turisme, situada molt a prop del pont del riu Fluvià. Aquí hi trobem una zona verda amb seients i taules de fusta a on podrem descansar, contemplar el paisatge o menjar un cop finalitzat l’itinerari.

El primer tram del trajecte voreja els marges del riu Fluvià. El paisatge s’accentua, perquè hi predomina un espès conjunt d’arbres i matolls que segueixen el contorn del riu. Seguint el camí trobem una passera de fusta que travessa el riu Vell, antic traçat del riu Fluvià. Si hi ha sort potser es té l’oportunitat de veure un animal molt inquiet: la llúdriga.

Més endavant es pot presenciar l’Illa Caramany, una de les reserves integrals del parc natural. En aquest punt podrem contemplar un gran nombre d’ocells nedant, volant o descansant com l’ànec collverd, la polla d’aigua, el martinet marí o el bernat pescaire.

Al cap de mitja hora de camí vorejant el riu ens trobem tot d'una amb un tipus de vegetació molt diferent a la resta, això ens indica que ens estem apropant al mar. El paisatge d’aquest indret està compost per salicòrnies, salats, joncs i tamarius, plantes típiques de terrenys salinitzats. Ens acostem a la Gola o desembocadura del riu Fluvià a on podrem veure embarcacions que naveguen serenament a les aigües reposades del riu. A l’altre costat de la riba veiem l’embarcador del port de Sant Pere Pescador.

Ens estem acostant a la Gola del Fluvià, a on després d’haver recorregut gairebé 100 quilòmetres des de la Garrotxa, el Fluvià arriba al seu final barrejant-se amb l’aigua de mar d’una manera dòcil i tranquil·la.

Girem a la dreta i seguim el camí que voreja la platja. Aquí podrem veure algunes espècies d’ocell com el cames llargues. Al cap de 700 metres girem a l’esquerra i agafem el camí que ens durà a l’inici de l’itinerari.

L'itinerari té una durada d’una hora i mitja caminant, però també hi ha la possibilitat de poder-lo fer en bicicleta. Tot el trajecte està senyalitzat i disposa de miradors a on podem aturar-nos a descansar, gaudir del paisatge o fer fotografies.

DSCN2584.JPG DSCN2567.2.JPG DSCN2655.JPG DSCN2691.JPG
itinerari_natural_mapaaa.gif tria 07.JPG PICT0883.JPG tria 08.JPG
 
Poma