dimecres 25 febrer 2009
Més de 150 participants en el segon període d'inscripció als Cursos i Tallers 08-09

Aquest mes febrer s’ha iniciat el segon període d’inscripcions als cursos organitzats des l’Àrea de Cultura de l’ajuntament. S’han realitzat 167 inscripcions de les quals el 81% són procedents del mateix municipi, la resta provenen de poblacions veïnes com l’Armentera, Vilamacolum, l’Escala o Torroella de Fluvià entre d'altres. 

El programa formatiu ofereix classes de català, ioga, dansa del ventre, manteniment i tonificació, taller de memòria, tai xi i spinning. Els cursos es localitzen bàsicament a tres equipaments municipals: el Casal Cultural, el Centre Cívic i la nova seu dels Serveis Socials

Enguany el consistori juntament amb el Consorci de Normalització Lingüística han treballat conjuntament per tal de poder ampliar l’oferta formativa dels cursos de català amb la incorporació d’un nou nivell, el bàsic 3 del qual s’han beneficiat més de 30 persones. Mitjançant aquest curs els alumnes podran optar a la possibilitat de realitzar un examen de nivell i així obtenir el certificat oficial de nivell elemental de català del Consorci de Normalització Lingüística.
Alhora, també s’ha iniciat el projecte Voluntariat per la Llengua. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és fomentar l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per millorar-lo. Amb aquesta iniciativa, a més de facilitar a les persones que estudien català un interlocutor per poder conversar en aquesta llengua, es vol incidir en els hàbits lingüístics dels catalanoparlants i consolidar la idea que el català és i ha de ser llengua d’acollida.
Actualment s’ofereixen tres cursos de català a diferents nivells. El curs 2008-09 ha tingut una acollida superior a l’esperada amb 130 persones inscrites durant els dos períodes de realització dels cursos. 

Mitjançant aquesta oferta formativa es vol donar resposta a les noves necessitats de la població, oferint un programa d’activitats ben divers destinat a totes les edats.Més informació sobre els cursos:
Biblioteca Municipal Marta Fàbrega i Romans – Casal Cultural
C/ Forn, 2
17470 – Sant Pere Pescador
Tel. 972 55 01 85 / biblioteca@santpere.cat
 
Poma