dilluns 1 juny 2020
Passem a la Fase 2
Demà dilluns entrarem a la Fase 2
Continua vigent l’estat d’alarma, pel que continuarem amb la restricció de mobilitat dins de la regió sanitària de Girona i limitada a activitats concretes.
Igualment cal mantenir les distàncies, netejar amb sabó les mans i és obligatori l’ús de mascareta en espais públics i privats quan no es puguin mantenir els 2 metres de distància de seguretat.
Els establiments comercials, sense límit de superfície, podran obrir amb un 40% de l'aforament. Es permet l’obertura d’hotels i establiments turístics i les seves zones comunes amb un 30% de l’aforament i les activitats d’animació seran per a un màxim de 20 persones. Les terrasses a l’aire lliure d’establiments d’hostaleria i restauració es mantenen al 50% de l’ocupació màxima, però ja poden ser 15 persones per taula o agrupació de taules; i a l’interior dels locals l’ocupació pot ser del 40% però només en taules, no a les barres, que romandran tancades. No podran obrir discoteques ni bars d’oci nocturn.
Es permeten trobades, visites i reunions de fins a 15 persones no convivents en terrasses, espais públics i domicilis mantenint els 2 metres de distància; i també visites concertades a les residències de gent gran o de persones amb discapacitat. Els locals de culte tenen autoritzat un 50% de l’aforament. Les cerimònies nupcials poden ser de 50 persones en espais tancats i de 100 a l’aire lliure. Les vetlles i enterraments fins a 15 persones en espais tancats i 25 a l’aire lliure.
També s’obren les platges per  banyar-se i prendre el sol i l'esport i la pesca recreativa continuaran permesos. Tot i les dimensions de la nostra platja cal seguir respectant els 2 metres de distància entre usuaris i en grups de com a màxim 15 persones. Quan les dutxes, rentapeus i lavabos estiguin en funcionament, només es podran utilitzar d’una en una persona (excepte acompanyants per a persones que necessitin assistència).
Les activitats turístiques guiades a la natura es poden fer en grups de fins a 20 persones. També es permet la navegació i fer esports nàutics amb embarcacions pròpies, però no es pot atracar en ports d’altres municipis.
La circulació tampoc tindrà franges horàries per a destins autoritzats i dins la mateixa regió sanitària, i es pot compartir cotxe per a persones convivents en el mateix domicili (en aquest cas no és obligatori l’ús de mascareta, que sí ho és per a no convivents). En moto poden moure’s dues persones per vehicle, però és necessari casc integral i amb la visera abaixada (o amb mascareta). 
Enllaços al BOE : https://bit.ly/2Xfz6sS i https://bit.ly/2yLqoci
 
Poma