dimecres 15 abril 2009
L’Oficina de Turisme rep més de 270 visites durant el període de Setmana Santa

L’Oficina de Turisme de Sant Pere Pescador ha rebut durant aquest període de Setmana Santa (del 4 al 13 d’abril) 271 visites, registrant un augment del 24% respecte el mateix període de 2008

La procedència dels visitants és gairebé la mateixa que l’any anterior, els percentatges es mantenen molt semblants; així els turistes que més visiten Sant Pere durant la Setmana Santa segueixen essent els catalans (55%) seguit dels espanyols (14%) i dels francesos (13%). En menor nombre se situen els alemanys (7%), els anglesos (5%) i els holandesos (4%).  

La informació més sol·licitada és la relacionada amb la comarca de l’Alt Empordà, enguany ha representat el 40% del total de les consultes, seguit de les consultes d’informació local sobre itineraris tant a peu com en bicicleta i informació sobre els diferents comerços i establiments que hi ha a la vil·la, així com també informació relacionada amb Parc Natural dels Aiguamolls. 

La tipologia de turisme més nombrós és el familiar, solen ser persones d’entre 35 i 50 anys que venen amb nens i s’allotgen una o dues setmanes al poble, generalment als càmpings, aquest tipus de visitant significa el 71% de les visites.  

El turisme esportiu ha representat un 18% del total de les visites i el seu interès principal són les rutes cicloturístiques que hi ha a la zona, els itineraris que es poden fer al voltant del riu Fluvià, les rutes del GR-92 i els itineraris del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. 

El servei de lloguer de bicicletes més habitual és el d’una o dues hores amb la intenció de poder realitzar els itineraris del carril bici de Sant Pere (78%), el 22 % restant prefereixen realitzar rutes més llargues com anar a pobles més llunyans o simplement arribar fins al Parc Natural. 

Tot i les poc favorables condicions meteorològiques s’aprecia un manteniment molt positiu del nombre de visitants a Sant Pere Pescador durant la Setmana Santa amb una procedència generalitzada del turisme nacional.
 
Poma