dijous 23 abril 2009
Les propostes del concurs per a la Llar d'infants de Sant Pere Pescador a la seu figuerenca del COAC

La SALA D’EXPOSICIONS DE LA DELEGACIÓ DE L’ALT EMPORDÀ DEL COL·LEGI D’ARQUITECTES DE CATALUNYA  acull, des del passat divendres, una exposició que recull les trenta – nou propostes que es van presentar en el concurs d’idees per a la redacció del projecte de Llar d’infants de Sant Pere Pescador, convocat per l’ajuntament del municipi.

En aquesta ocasió, l’Ajuntament de Sant Pere Pescador demanava la realització d’un edifici de 455m2 que estigués dotat d’un pati central que funcionés com a lloc de relació entre els diversos espais de l’edifici. També, havia d’incloure tres aules en contacte directe amb el pati, cuina i menjador per als mestres, una sala polivalent, espai per a usos administratius, recepció, despatx de direcció, sala de professors, vestidors, serveis i rentador. Aquest edifici, a la vegada, havia d’adequar-se a al seu entorn i realitzar-se sota paràmetres de sostenibilitat. Finalment, s’exigia que tingués racionalitat constructiva i de costos.

A resultes de l’alta participació, el Jurat va escollir cinc finalistes, els quals van haver de presentar un avantprojecte de la llar d’infants. A Figueres, així, s’hi pot veure el material dels equips seleccionats que són Roberto Secchi i Xavier Basiana amb el lema GARBÍ, Comas – Pont Arquitectes amb el lema Fet i amagar, Mei Figa Vaello i Joquim Figa Mataró amb el lema ENTRE PATIS, i Noemí Milpeceres Requejo amb el lema L’HORA DEL PATI. El projecte guanyador que va recaure en l’equip d’arquitectes format per Ovidi Alum Gelabert, Ander Aginako Arri i Amaia Celaya Álvarez amb el lema LASAI COSIMA. Però també, la resta de projectes, fins arribar als trenta-nou, que es van presentar a concurs.

Del projecte guanyador, LASAI COSIMA; el Jurat va destacar que té una planta molt flexible, fàcil d’adaptar a les necessitats municipals. Arquitectònicament es tracta d’un projecte molt racional amb una materials de façana adequats al seu entorn.

La mostra s’engloba dins el cicle d’exposicions realitzades per la Delegació des de l’any 2007, on es donen a conèixer els diferents concursos convocats pels ajuntaments de l’Alt Empordà.

Font: http://www.e-coac.org/prensa/e-coac_noticies/noticies+giro.asp?Id=303

Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Pl. de l’Església, 6 - 17600 Figueres. Tel. 972.50.50.33

 
Poma