dilluns 27 abril 2009
Nota de premsa sobre les informacions difoses sobre ETA

Davant les informacions difoses en el dia d’avui respecte el fet que ETA disposava d’un plànol en què havia encerclat Empuriabrava, Sant Pere Pescador i l’Escala, volem manifestar que: 

- En l’auto del Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional no es vincula directament, en cap moment, la troballa d’aquest plànol amb la voluntat d’atemptar en cap d’aquests municipis. És a dir, que si bé s’apunta que ETA volia cometre un atemptat imminent i que en l’habitatge d’un dels detinguts s’ha trobat un plànol, no tenim coneixement que hi hagi res que vinculi una cosa amb l’altra. 

- Des de la subdelegació del govern estatal se’ns ha transmès un missatge de tranquil·litat al respecte, cosa que com a màxims responsables dels nostres municipis també volem transmetre als nostres veïns, entenent que si s’obtenen resultats és gràcies a la discreció i l’efectivitat dels cossos de seguretat. 

- En tot cas, ens felicitem que, segons remarca l’auto del jutge Baltasar Garzón en relació a la preparació d’un atemptat, “l’actuació de les forces policials hauria evitat l’execució del mateix”. 

- Davant tot això, ens sembla que cal ser prudents amb un tema tant sensible com aquest i hem acordat no fer cap més declaració que aquesta.     

Estanislau Puig, Alcalde de l’Escala                              

Salvi Güell, Alcalde de Castelló d'Empúries                   

Jordi Martí, Alcalde de Sant Pere Pescador
 
Poma