dilluns 25 maig 2009
Reunió amb la Subdirectora general de Ports i Costes Sra. Rosa Maria Busquets


El divendres 22 de maig la Subdirectora general de Ports i Costes de la Generalitat de Catalunya, sra. Rosa Maria Busquets, va mantenir una reunió l'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Pere Pescador.

En aquesta reunió es van tractar diversos temes d'importància per al municipi, entre ells els treballs de restauració de les platges després de la llevantada del 26 de desembre passat, l'atermenament per part de l'Estat del riu Fluvià i el rec Sirvent, la problemàtica del kitesurf i el retard en l'atorgament del permís per dragar la bocana.

La Subdirectora va confiramr que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha presentat al·legacions en contra de la proposta d'atermenament del riu Fluvià i el rec Sirvent, tal i com també ha fet el consistori.

Així mateix, durant la visita sobre el terreny que es va realitzar a les platges, va comprovar els treballs realitzats per habilitar bosses d'aparcament a la platja de Can Nera i a la de Les Botigues de cares a l'estiu i va afirmar que des de la Generalitat s'està treballant en elaborar una llei d'ordenació del litoral pròpi que reguli, entre altres coses, l'accés de vehicles a les platges, actualment prohibit per la Llei de Costes del 1988.

També va confirmar que estan treballant conjuntament amb la Federació Catalana de Vela per elaborar una normativa específica per a la pràctica del kitesurf, autoritzar altres platges a Catalunya per evitar que tota la pressió del surf d'estels recaigui a les platges de Sant Pere i evitar possibles riscos per als usuaris de les platges.

Des de l'Ajuntament es va exposar la preocupació existent per l'afluència massiva de practicants d'aquest esport a les platges municipals i el risc que això suposa per als banyistes i la resta d'usuaris si no es treballa coordinadament amb els Mossos d'Esquadra i totes les administracions implicades.

Per altra banda, va comprometre's a accelerar al màxim els tràmits davant del retard del Departament en autoritzar el dragat de la bocana, actualment pendent de l'informe de Capitania Marítima de Palamós.


 
Poma