dimecres 15 juliol 2009
NITS D’ESTIU A SANT PERE PESCADOR 2009

Sant Pere Pescador inicia aquest estiu la tercera edició de les NITS D’ESTIU A SANT PERE PESCADOR amb un programa d’actuacions molt variat que pretén dinamitzar l’oferta lúdica i cultural del municipi. El programa reuneix músiques i concerts a l’aire lliure, cinema a la fresca, exposicions i el tradicional Festival de Música a l’Església Parroquial.  

Entre d’altres, l’agenda del mes de juliol, aplega les melodies del cantautor OSCAR TANUS, el jazz de CARLES BECH QUARTET JAZZ i l’audició de sardanes dels ROSSINYOLETS. Alhora, a la Plaça de l’Església hi haurà una sessió de cinema a la fresca i a la sala d’exposicions del Casal Cultural s’exhibirà la mostra de pintura de l’artista MAICA (Carme Martínez Domènech). 

El mes d’agost hi haurà l’actuació d’ENFADO, grup de fado portuguès que ens oferirà un concert de melodies tradicionals portugueses adaptades amb pinzellades mediterrànies; havaneres i cançó de taverna amb ELS PESCADORS DE L’ESCALA i sardanes amb la COBLA LA BISBAL JOVE. Així mateix, es realitzarà una sessió de cinema a la fresca i al Casal Cultural hi haurà l’exposició de pintura de LLORENÇ DANES CALM i la mostra fotogràfica RETRATS DE LA MEMÒRIA d’ELISABET SERRA

La localització de les actuacions es distribueixen a diferents punts del municipi com la Plaça Major, la Plaça de l’Església, el Club Nàutic o la Plaça Catalunya. 

Les actuacions s’inicien el 9 de juliol i finalitzen el 27 d’agost. Tots els actes s’esdevenen els dijous a les 10 del vespre i tenen l’entrada gratuïta. 

El proper dissabte 18 de juliol s’inicia el XXI FESTIVAL DE MÚSICA DE SANT PERE PESCADOR amb l’actuació del duet de guitarra clàssica format per JOSEP MANZANO i CARLOS GARCÍA BENÍTEZ. Altres agrupacions que participen al festival són L’ORKESTINA, formació que combina la música balcànica amb la música occidental, l’ORQUESTRA DE CAMBRA DE L’EMPORDÀ que ens oferirà un concert sinopsi dels seus 20 anys de trajectòria musical i l’espectacle LA PORTA DE L’UNIVERS amb Pau Ferrer i Xavier Juanals que ens brindaran amb un viatge a través de les sensacions sonores de la música còsmica. La fi del festival el clourà MANUELA SOTO (soprano) i MONIKA FEHN (piano) amb un concert de peces d’Enrique Granados, Antón García Abril i Xavier Montsalvatge.

Totes les actuacions tenen l’entrada gratuïta i es realitzaran a l’Església Parroquial de Sant Pere els dissabtes a les 10 del vespre.
 
Poma