dijous 3 setembre 2009
A partir del 12 de setembre s’obren les inscripcions als cursos i tallers organitzats per l’Ajuntament Sant Pere Pescador

El proper 15 de setembre s’obre el període d’inscripció als cursos i tallers programats per la regidoria de cultura de l’ajuntament de Sant Pere Pescador. L’inici de les classes serà a partir de la segona setmana d’octubre, i les inscripcions es realitzaran a la Biblioteca Municipal Marta Fàbrega i Romans dins l'horari de tarda fins el 2 d’octubre.

Enguany s’han continuat programant els tradicionals cursos de ioga, dansa del ventre, català, taller de memòria, spinning i manteniment i tonificació. A més, s’ofereixen classes de tai xi – xi kung, així com també diversos tallers com el de labors, el de cant coral i el de sardanes. Com a novetats d’enguany hi han els tallers de genealogia, el de tast de cerveses i el d’escriptura i d’il·lustració.

El Taller de Genealogia serà impartit per David Moré Aguirre, arxiver i historiador i membre del Grup de Recerca Demogràfica i Genealògica. L’activitat tindrà lloc el dissabte 31 d’octubre de 10 a 13 h. al Casal Cultural de Sant Pere.
Aquest taller vol fer una introducció als mètodes i tècniques per a la recerca genealògica i donar a conèixer les principals fonts documentals a utilitzar. Es començà fent un arbre genealògic i s’acabarà descobrint un bosc ple de vida: la història de la nostra gent!

El Taller de Tast de Cerveses s’estructura a través d’una explicació teòrica sobre la elaboració de la cervesa, la seva història, el tipus de gra, la germinació, el maltat, la cocció, la fermentació, la maduració, l’envasat, etc. Alhora que s’aprendran els diferents tipus de cerveses i els seus estils d’arreu del món. El taller inclou un tast de les cerveses més representatives segons els diferents estils elaborats. El conductor del taller és Xavier Bassa i Valls, Sumiller titulat i Tècnic Superior en Enologia i Viticultura. L’acte tindrà lloc el divendres 27 de novembre a les 8 del vespre, tindrà una durada d’entre 2 i 3 hores i es realitzarà al Casal Cultural de Sant Pere Pescador.

El Taller d’Escriptura i d’Il·lustració “Les peripècies dels Astres” el realitzarà la tallerista Sara Tornos Numbrú a la Biblioteca Municipal Marta Fàbrega i Romans el divendres 23 d’octubre a les 17:30 h. A partir de la història d’en Titus Miragalaxus, un astrònom obsessionat en la descoberta de vida a d’altres planetes, s’haurà de recompondre un conte perquè la seva història és incompleta i se n’han esborrat tots els dibuixos. Aquesta activitat és gratuïta i està adreçada a nens i nenes de 7 a 14 anys.

A més, degut a la forta demanda per a continuar l’aprenentatge del català, aquesta temporada s’ofereix un nou curs de català inicial dins l’horari d’escola de la tarda perquè totes aquelles persones amb nens i nenes a la seva cura tinguin l’oportunitat d’assistir als cursos de català i així millorar-ne els seus coneixements. Es cursos programats de novembre a febrer són els de català inicial i els Bàsics 1 i 3 oferts gràcies a la col·laboració del Consorci de Normalització Lingüística.

Mitjançant aquesta oferta formativa es vol donar resposta a les noves necessitats de la població, oferint un programa d’activitats ben divers destinat a totes les edats. Les inscripcions s’obren a partir del 15 de setembre a la Biblioteca Municipal Marta Fàbrega i Romans dins l’horari de tarda.
 
Poma