dimecres 29 octubre 2014
Projecte: A PUNT DE LLEGIR
El dia 9 d’octubre es va presentar el conveni de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el Servei de biblioteques de la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i 10 biblioteques de la comarca. Dins aquest conveni hi consta el projecte A PUNT DE LLEGIR.

Aquest projecte es va iniciar l’any 2013, ha estat elaborat conjuntament  pel grup BibliotecAE, Grup de treball de biblioteques públiques de l’Alt Empordà i el Servei Educatiu de l’Alt Empordà, amb la intencionalitat de dur a terme diferents propostes a l’entorn del foment de la lectura en l’àmbit familiar.

Contempla la realització de 14 accions a desenvolupar durant els cursos 2013-2014 i 2014-2015, algunes de les quals ja s’han fet efectives de forma satisfactòria com ara els “Tallers d’Escriptura Creativa (TEC)”, “Una re/cerca amb èxit”, etc…  D’altres s’iniciaran durant aquest curs escolar, com és el cas de la campanya A punt de llegir,  que consisteix en posar èmfasi, a través dels centres escolars i les biblioteques, en la necessitat de llegir a casa, de llegir en família, mitjançant recomanacions lectores i activitats a l’entorn de diferents temàtiques.  El projecte va dirigit a alumnes de 3 a 16 anys. Tots els centres escolars de primària i secundària de la comarca hi estaran implicats i es preveu arribar a 22.000 famílies. Des de les escoles, cada trimestre es farà arribar un punt de llibre a les famílies amb recomanacions lectores adequades a l’edat i al moment evolutiu. Aquestes recomanacions les podrem trobar a les biblioteques de l’Alt Empordà.

L’objectiu que es persegueix és millorar la competència lectora i informacional dels infants i joves de la comarca  i  involucrar i coordinar diferents agents que treballen l’hàbit lector, per tal de compartir recursos i experiències. 

Presentació del projecte "A punt de llegir":

http://www.figueres.com/lalt-emporda-suneix-per-afavorir-la-lectura/  

Punts de llibre i guies amb recomanacions lectores:

https://sites.google.com/a/xtec.cat/a-punt-de-llegir/recursos-educatius
 
Poma