diumenge 7 setembre 2008
PROGRAMA 2008-09 DE CURSOS I TALLERS AL CASAL CULTURAL

A partir del proper 15 de setembre s’obre el període d’inscripció als cursos i tallers programats per la regidoria de cultura de l’ajuntament de Sant Pere Pescador. L’inici de les classes serà a partir de la segona setmana d’octubre, i les inscripcions es realitzaran a la Biblioteca Municipal en horari de tarda fins el 3 d’octubre.  

Enguany s’han continuat programant els tradicionals cursos del ioga, ioga terapèutic, ball country, aeròbic i gimnàstica, català, taller de memòria i manteniment i tonificació. A més, s’ofereixen classes de spinning i dansa del ventre, així com també diversos tallers com el de labors i el de cant coral. Com a novetats d’enguany hi ha el curs de tai chi-chi kung, el taller de teatre i el curs de català bàsic 3

El Tai Chi i Chi Kung són exercicis energètics pel cos, la ment i l’ànima. Ajuda a eliminar l’estrès, millora la capacitat de concentració i de relaxació, regenera estats d’esgotament i contribueix al benestar general. La professora del curs és Sonja Kaufmann, fisioterapeuta titulada. Les classes es realitzaran els dimecres al matí al Casal Cultural de Sant Pere. 

El taller de teatre té com a objectiu ajudar formar actors, estimular el sentit de grup, ampliar la imaginació i fomentar els horitzons personals. Alguns dels beneficis de l’activitat teatral són que potencien la creativitat i les habilitats personals, desenvolupa la imaginació, estimula la espontaneïtat i reforça l’autoestima i la personalitat. Les professores del taller són Thaïs Botinas i Jordana Sanjuan, dues professionals amb àmplia experiència en el món de l’educació, el teatre i el cinema. Les classes es realitzaran els dissabtes al matí al Casal Cultural de Sant Pere. 

A més, degut a la forta demanda per a continuar l’aprenentatge del català, aquesta temporada s’ofereix un nou nivell a les classes de català: el bàsic 3. Mitjançant aquest curs els alumnes podran optar a la possibilitat de realitzar un examen de nivell i així obtenir el certificat oficial de nivell elemental de català del Consorci de Normalització Lingüística. Alhora, també s’inicia el projecte Voluntariat per la Llengua. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és fomentar l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per millorar-lo. Amb aquesta iniciativa, a més de facilitar a les persones que estudien català un interlocutor per poder conversar en aquesta llengua, es vol incidir en els hàbits lingüístics dels catalanoparlants i consolidar la idea que el català és i ha de ser llengua d’acollida. 

Mitjançant aquesta oferta formativa es vol donar resposta a les noves necessitats de la població, oferint un programa d’activitats ben divers destinat a totes les edats.  

Per a més informació podeu contactar amb la Biblioteca Municipal (tel. 972 55 01 85) o a través del correu electrònic a l’adreça: biblioteca@santpere.cat
 
Poma